Μοντερνες κουζινες

Μοντέρνα έπιπλα κουζίνας: πώς θα εντάξετε το απόλυτο χρώμα της σεζόν στη διακόσμηση

Ένα από τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στις μοντέρνες κουζίνες είναι ότι παίζουν με τα χρώματα και τολμούν να εντάξουν αποχρώσεις έντονες και δυναμικές που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το κίτρινο, το οποίο θεωρείται ένα από το πιο hot χρώματα της σεζόν στη διακόσμηση γενικά του σπιτιού αλλά και ειδικά της κουζίνας. Μας φέρνει μία γεύση από ρετρό αλλά και χαρούμενου εκμοντερνισμού, ενώ ταιριάζει εξαιρετικά και με άλλα ακαταμάχητα χρώματα που έχουν ξεχωρίσει στις κουζίνες, όπως το μπλε και το γκρι. Φυσικά, το κίτρινο πρέπει να επιλεγεί με φειδώ και δεν μπορεί να μπει οπουδήποτε στην κουζίνα, αν θέλουμε ένα διακριτικό και αρμονικό αποτέλεσμα. Ας δούμε, λοιπόν, πώς θα το εντάξουμε στα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας και θα απογειώσουμε το σύνολο.

Επισκεφθείτε το Gruppocucine.gr για Ιταλικά έπιπλα κουζίνας σε προσιτές τιμές.

Ράφια και ντουλάπια

Η νέα τάση στις κουζίνες είναι τα ανοιχτά ράφια ως μια ξεχωριστή εναλλακτική στα ντουλάπια. Είτε είναι μόνο τάβλες είτε τετράγωνες κατασκευές, μπορείτε να βάψετε όλα ή μερικά από αυτά σε κίτρινο χρώμα. Για να κάνει σαγηνευτική αντίθεση, τοποθετήστε τα σε έναν τοίχο που είναι βαμμένος σε σκούρο μπλε χρώμα και θα εκπλαγείτε με την εικόνα. Κάτι λιγότερο τολμηρό αλλά εξίσου όμορφο είναι να βάψετε το εσωτερικό των ραφιών σε κίτρινο χρώμα και το εξωτερικό σε κάποια σκούρα απόχρωση, όπως ανθρακί. Αν έχετε ντουλάπια, τότε κινηθείτε σε παρόμοια λογική και εφαρμόστε σε μερικά μόνο το κίτρινο.

Σκαμπό

Γύρω από ένα τραπέζι σε γκρι χρώμα, τοποθετήστε κίτρινα σκαμπό και χαζέψτε την απίθανη αντίθεση που δημιουργεί. Πολύ ωραία και πιο απαλά δένει το κίτρινο και με πιο γήινα και ανοιχτά χρώματα, όπως το μπεζ, ενώ ταιριάζει και με το άσπρο.

Πλακάκια

Επειδή το κίτρινο είναι ένα εκτυφλωτικό χρώμα, δύσκολα μπορείτε να το βάλετε σε όλα τα πλακάκια του δαπέδου ή του τοίχου. Ο ιδανικότερος τρόπος να το αξιοποιήσετε είναι να το βάλετε σε μερικά πλακάκια, ιδιαίτερα στον τοίχο που θα δείξουν πολύ παραπάνω. Ένα ψηφιδωτό στην πλάτη της κουζίνας με ορισμένα κίτρινα πλακάκια και τα υπόλοιπα σε ουδέτερα χρώματα είναι μια πολύ στιλάτη επιλογή.

Κουρτίνες

Αν και στην κουζίνα αρκετοί είναι αυτοί που δεν βάζουν κουρτίνες, υπάρχει τρόπος και κουρτίνες να βάλουμε, για να ζεστάνουμε την ατμόσφαιρα του χώρου, και τη θαλπωρή του κίτρινου να εκμεταλλευτούμε. Τα στόρια με ύφασμα δένουν απίστευτα με μοντέρνα έπιπλα κουζίνας και σε κίτρινο χρώμα πάνε το στυλ ένα βήμα παραπέρα.

Χαλί

Μπορεί σπάνια να βάζουμε χαλί στην κουζίνα, όμως ο λόγος δεν είναι αισθητικός αλλά κυρίως χρηστικός, αφού το χαλί λεκιάζει εύκολα. Αν, ωστόσο, δεν σας αρέσει το δάπεδο της κουζίνας αλλά δεν σκοπεύετε να το αλλάξετε, μπορείτε να το καλύψετε με ένα κίτρινο χαλί που αμέσως θα φωτίσει το χώρο.