Medicahellas.gr - Ιατροτεχνολογικά Προιόντα Ενοικίαση

Η ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών

Η ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών αποτελεί μια λύση για κάποιες συγκεκριμένες, αλλά πολύ σημαντικές περιπτώσεις, που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης. Η αγορά αντίστοιχων συσκευών και συναφών απαραίτητων αξεσουάρ σε γενικές γραμμές κρίνεται ως οικονομικά ασύμφορη, για μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Η ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών προσφέρει μια σχετική ευελιξία στις επιλογές, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους συγγενείς τους.

Η τεχνολογία πλέον έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας. Είναι φυσικό λοιπόν να αποτελεί και μέρος, μάλιστα σε σημαντικό βαθμό, της εφαρμογής της σύγχρονης ιατρικής. Ο όρος ιατροτεχνολογικά προϊόντα είναι περισσότερο ειδικευμένος και αναφέρεται σε μια ευρεία γκάμα αντικειμένων και συσκευών, που προορίζονται για συγκεκριμένες «αποστολές».

Τα προϊόντα αυτά έχουν να κάνουν με τη διάγνωση την πρόληψη, την παρακολούθηση, την ανακούφιση ή τη θεραπεία, μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία, μιας ασθένειας, ενός τραύματος, μιας δυσλειτουργίας ή μιας σωματικής αναπηρίας. Σε αυτό το πλαίσιο συμπεριλαμβάνεται και η χρήση του αντίστοιχου απαραίτητου λογισμικού.

Κύρια ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Ως κύρια ιατροτεχνολογικά προϊόντα θεωρούνται:

  • Αναπηρικά αμαξίδια.
    – Χειροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια: Εάν υπάρχει παραπληγία βοηθούν ιδιαίτερα το άτομο, ώστε να κάνει και κάποιου είδους εξάσκηση, όταν θα μετακινείται με αυτό τον τύπο αμαξιδίου.
    – Ηλεκτροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια:Είναι περισσότερο λειτουργικό όταν υφίσταται περίπτωση τετραπληγίας. Η ενοικίαση του έχει υπερτριπλάσιο κόστος σε σχέση με το αντίστοιχο τροχήλατο χειροκίνητο.
    -Τύπου σκούτερ.Medicahellas.gr - Αναπηρικό Αμαξίδιο - Σκούτερ BREEZE S3

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει η πρόβλεψη για τις κατάλληλες ρόδες και την ανατομία ώστε να εξυπηρετούνται τα άτομα που μετακινούνται με αναπηρικά αμαξίδια.

  • Νοσοκομειακό κρεβάτι. 

Το ηλεκτροκίνητο κρεβάτι έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το χειροκίνητο, όπου η άνοδος και η κάθοδος της θέσης του ανακλίντρου πραγματοποιείται με τη μανιβέλα. Σε δεύτερη φάση η αισθητική του είναι καλύτερη, ενώ συμβάλλει θετικά και στην άνοδο της ψυχολογικής διάθεσης του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση, η ποιοτική διαφορά συγκριτικά είναι εμφανής.

Medicahellas.gr - Ιατροτεχνολογικά Προιόντα - Νοσοκομειακή κλίνη

Ο κρατικός ασφαλιστικός φορέας καλύπτει ως ένα ποσό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και νοσοκομειακού κρεβατιού, υπό προϋποθέσεις. Ωστόσο η ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών γενικά, του νοσοκομειακού κρεβατιού ειδικά, παρέχει το πλεονέκτημα του σημαντικά χαμηλότερου τελικού κόστους, κάτι που είναι ακόμα πιο αισθητό όταν η «βλάβη» είναι προσωρινή. Επίσης η καταβολή του ποσού γίνεται τμηματικά.

  • Αναπνευστικές συσκευές.

Με πρόσφατη τελευταία απόφαση η κρατική ασφάλιση καλύπτει υπό προϋποθέσεις, μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού την ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών:
-C – Pap (απλή).
-Bipap.
-Σερβοαναπνευστήρας.
-Αναπνευστήρας πίεσης – όγκου.
-Νεφελοποιητής.
-Συμπυκνωτής οξυγόνου.
-Bipap st.

Η κρατική μέριμνα για την ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών, των αναπνευστικών, συνοδεύεται με τα απαραίτητα σε κάθε περίπτωση αναλώσιμα. Η ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών απορρέει μια εναλλακτική επιλογή για τα νοικοκυριά, που υπό το βάρος της αναγκαιότητας εξαναγκάζονται σε οικονομική αφαίμαξη, εν μέσω των δυσκολιών που απορρέουν από την κρίση, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Όσο και αν υφίσταται η κρατική μέριμνα η ενοικίαση ιατροτεχνολογικών συσκευών αναλογικά είναι λιγότερο δαπανηρή.

Πηγή: Medicahellas.gr