Konstantaras.net - Σαλόνια - Διακόσμηση

Ποιες θα είναι οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα σαλόνια;

Η διακόσμηση είναι ένας κλάδος που αλλάζει συνεχώς και οι τάσεις που κυριαρχούν σε κάθε δεκαετία είναι διαφορετικές. Με την αυγή της δεκαετίας του 2020, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στα παγκόσμια trends. Αυτά θα επηρεάσουν τον τρόπο που βλέπουμε το σπίτι μας και ζούμε μέσα σε αυτό. Όπως είναι λογικό, τα σαλόνια έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Αφού αποτελούν τους χώρους, στους οποίους περνάμε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, χαλαρώνουμε. Συνεπώς θέλουμε να δημιουργήσουμε την πιο όμορφη και αντιπροσωπευτική του γούστου μας ατμόσφαιρα. Αν σκέφτεστε να ανακαινίσετε το σπίτι σας ή να επιπλώσετε εκ νέου το σαλόνι σας, τότε διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε όλες τις τάσεις στο interior design.

Mix’ n’ match υλικών

Η εποχή που μόνο ένα υλικό κυριαρχούσε σε όλο το σαλόνι, όπως ξύλο, μέταλλο ή γυαλί, και έπρεπε από την αρχή ήδη της ανακαίνισης να το επιλέξουμε έχει παρέλθει πλέον. Η ελευθερία που παρατηρείται γενικά στο design και τη μόδα αντικατοπτρίζεται καταρχήν στα έπιπλα σαλονιού, όπου μπορούμε να κάνουμε διάφορες αισθητικές παρεμβάσεις και να συνδυάσουμε υλικά, χρώματα και γραμμές. Το απροσδόκητο αποτέλεσμα που προκύπτει από αυτό το mix’ n’ match είναι ακριβώς το ζητούμενο.

Konstantaras.net - Σαλόνια Mix n' Match

Industrial design

Μπορεί το mix’ n’ match να μας γοητεύει, όμως υπάρχει μια αισθητική που μας αρέσει ακριβώς έτσι όπως είναι. Μεταλλικά ράφια, λεπτομέρειες από χαλκό, δάπεδο από γρανίτη και σκούρα χρώματα στις αποχρώσεις του γκρι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της βιομηχανικής αισθητικής που είναι ό,τι πιο φρέσκο μπορείτε να ενσωματώσετε όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά σε όλο σας το σπίτι.

Έξυπνοι χώροι

Με τις ανάγκες μας να μεγαλώνουν κάθε μέρα και τα σπίτια να μοιάζουν ολοένα και πιο μικρά, για να χωρέσουν όλα όσα θέλουμε, εύλογα το βάρος πέφτει στην εξεύρεση έξυπνων χώρων. Αυτοί θα μας δώσουν λύσεις από το πουθενά στα πιο απροσδόκητα σημεία. Γωνιακά συρτάρια, ντουλάπια μέχρι ψηλά και εργονομικά έπιπλα εγγυώνται ότι το σαλόνι θα είναι τακτικό και οργανωμένο. Διότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει λειτουργικό και άνετο ακόμα και σε ένα μικρό σπίτι.

Konstantaras.net - Εργονομικό Έπιπλο - Κρεβάτι

Ενιαία κουζίνα και σαλόνι

Τα σαλόνια στα περισσότερα σπίτια είναι σε ενιαίο χώρο με τις κουζίνες εδώ και χρόνια. Το νέο που έρχεται είναι ότι επιδιώκεται μεγαλύτερη ομοιομορφία. Η κουζίνα χάνει τον αυστηρό της χαρακτήρα και διακοσμείται με στοιχεία, τα οποία κάνουν τη μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλον με μεγαλύτερη αρμονία. Έτσι, δημιουργείται ένας μεγάλος χώρος με αυξημένη λειτουργικότητα και τα όρια δείχνουν να εξαλείφονται.

Konstantaras.net - Σαλόνι Ενιαίο Με Κουζίνα

Συνδυασμός παραδοσιακού με μοντέρνο

Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε κλασικά και μοντέρνα σαλόνια δεν θα γίνεται τόσο έντονα στη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε. Η μίξη του παραδοσιακού με το μοντέρνο οδηγεί σε μια καινοτομία που κάνει το σαλόνι πιο ευφάνταστο και δημιουργικό. Το ξύλο μαζί με το μέταλλο είναι ο προφανής συνδυασμός, όμως το πρωτότυπο αυτό ταίριασμα μπορεί να έρθει και με άλλους τρόπους, όπως την χρήση ταπετσαρίας σε ένα κατά τα άλλα μοντέρνο σαλόνι.