αορατη ορθοδοντικη

Αόρατη ορθοδοντική: μήπως ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που μπορούν να επωφεληθούν;

Η αόρατη ορθοδοντική έχει φέρει επανάσταση στην καθημερινή πρακτική των ορθοδοντικών και στην εφαρμογή θεραπειών σε διαφόρων ειδών ασθενείς. Αυτό που παλιά ήταν κάτι που δεν αφορούσε παρά ελάχιστα άτομα τώρα απευθύνεται σε όλους. Τα οφέλη της ορθοδοντικής είναι αδιαμφισβήτητα: Η σωστή σύγκλειση δεν σημαίνει μόνο ομορφότερο χαμόγελο αλλά και λιγότερα οδοντιατρικά προβλήματα και καλύτερη στοματική υγιεινή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τα θέλετε κι εσείς όλα αυτά, αλλά σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βάλετε σιδεράκια; Η αόρατη ορθοδοντική σας δίνει το δικαίωμα να επωφεληθείτε όλων αυτών των πλεονεκτημάτων χωρίς κανένα μειονέκτημα. Σας φαίνεται αδύνατο; Κι όμως! Απλά συνεχίστε να διαβάζετε και θα καταλάβετε!

Τι είναι η αόρατη ορθοδοντική;

Η αόρατη ορθοδοντική είναι ένα σύνολο μεθόδων που εφαρμόζουν τις θεραπείες της ορθοδοντικής χωρίς τα κλασικά μεταλλικά σιδεράκια που φορούν τα παιδιά. Υπάρχουν απλές και οικονομικές μέθοδοι, όπως τα σιδεράκια στο χρώμα των δοντιών, αλλά και πιο εξελιγμένες που είναι ακόμα πιο αόρατες. Μιλάμε αφενός για τους διαφανείς νάρθηκες και αφετέρου για τα γλωσσικά σιδεράκια.

Οι διαφανείς νάρθηκες εφαρμόζουν στα δόντια και δεν φαίνονται καθόλου, αφού είναι φτιαγμένοι από πολύ λεπτή σιλικόνη που αγκαλιάζει τα δόντια και τα ωθεί προς τη σωστή σύγκλειση. Πρέπει να φοριούνται τουλάχιστον 20 ώρες τη μέρα και αφαιρούνται μόνο στο φαγητό, όμως επιτρέπουν κανονικά την ομιλία. Τα γλωσσικά σιδεράκια τοποθετούνται στην εσωτερική πλευρά των δοντιών, οπότε δεν γίνεται καθόλου αντιληπτή οπτικά η παρουσία τους και αφαιρούνται μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος που έχει οριστεί, όπως ακριβώς γίνεται και με τα κλασικά σιδεράκια.

διαφανεις ναρθηκες δοντιων

Σε ποιους απευθύνεται η αόρατη ορθοδοντική;

Επειδή οι θεραπευτικές επιλογές είναι πολλές και υπάρχουν διάφορες ορθοδοντικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αόρατη ορθοδοντική, όπως προαναφέρθηκε, η πρακτική αυτή με τα ποικίλα οφέλη της απευθύνεται σε όλους. Ανάλογα με το ορθοδοντικό πρόβλημα που θα διαπιστωθεί από το γιατρό, θα αποφασιστεί και η θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί και το χρονικό διάστημα εφαρμογής της. Στην πράξη, βέβαια, δεν φορούν όλοι αόρατα σιδεράκια, μιας και συχνά κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο. Στα παιδιά και τους εφήβους είναι πολύ συνηθισμένα τα μεταλλικά σιδεράκια, τα οποία συχνά χρωματίζονται και σε διάφορα χρώματα.

Στους ενήλικες, όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Όταν πρόκειται για εργαζόμενους ανθρώπους με επαγγελματικά καθήκοντα που υπαγορεύουν τη συνεχή επαφή με άλλους ανθρώπους καθώς και για άτομα με πλούσια κοινωνική ζωή, κρίνεται απαραίτητη η αόρατη ορθοδοντική, ώστε η ζωή και η εμφάνισή τους να μην επηρεαστούν σε τίποτα. Έτσι, ακόμα και ενήλικες μεγάλης ηλικίας μπορούν να αλλάξουν το χαμόγελο και τη στοματική τους υγεία χωρίς τα εμφανισιακά προβλήματα που είχε παλαιότερα η ορθοδοντική θεραπεία με ακίνητους μηχανισμούς. Πρόκειται ουσιαστικά για μια καινοτομία που έχει αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι τώρα στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων σύγκλεισης και της αντιμετώπισής τους!

Similar Posts