Κρυολόγημα ή κρίσεις πανικού; Γιατί πρέπει να δοκιμάσετε το ομοιοπαθητικό Aconitum

Η ομοιοπαθητική είναι μία φυσική μέθοδος αντιμετώπισης πολλών ασθενειών, σωματικών ή ψυχικών. Αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς στις ημέρες μας διότι η προσέγγιση της αντιμετώπισης κάποιας ασθένειας ή διαταραχής είναι φυτικής προέλευσης, χωρίς τη χρήση χημικών σκευασμάτων. Απώτερος στόχος είναι η ενδυνάμωση του οργανισμού και των αμυντικών του δυνάμεων για να αποκαταστήσει τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται.

Ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται πολύ είναι το ομοιοπαθητικό Blesstia Synthesis Aconitum 112. Είναι οπωσδήποτε φυτικής προέλευσης και θεωρείται πως κάνει θαύματα στο κρυολόγημα αλλά και τις κρίσεις πανικού.

Blesstia Synthesis Aconitum 112

Τι είναι το Aconitum;

Προτού αναλύσουμε που χρησιμεύει το ομοιοπαθητικό Aconitum, ας εξετάσουμε την προέλευση του. Το Aconitum προέρχεται από το φυτό Ακόνιτον το ναπίδιον (Aconitum Napellus), και συγκεκριμένα από το μητρικό βάμμα του. Το αιωνόβιο αυτό φυτό ανήκει στην οικογένεια των Ρανουγκουλιδών (Ranunculaceae Aconitum) και προτιμάται για την αντιμετώπιση φλεγμονών διάφορων ειδών. 

Το φυτό αυτό φυτρώνει μόνο του σε ορεινά δάση ή πλαγιές του βορρά που εκτίθενται σε παγωμένους ανέμους σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και στην Ελλάδα (στην Πελοπόννησο και τη Λακωνία). Προσοχή, το φυτό αυτό είναι ιδιαίτερα τοξικό. Η τοξικότητά του ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια, καθώς χρησιμοποιούταν από τους αρχαίους Έλληνες σαν κώνειο ή ως δηλητήριο για να εμποτίζουν τις μύτες από τα βέλη ή τα δόρατα πριν τη μάχη. 

Η χρήση του Aconitum στην ομοιοπαθητική

Το παρασκεύασμα από το μητρικό βάμμα του συγκεκριμένου φυτού είναι το γνωστό σε εμάς ομοιοπαθητικό φάρμακο Aconitum. Χρησιμοποιείται όλο το φυτό για την παρασκευή του φαρμάκου, και συλλέγεται το καλοκαίρι, αφού έχει ανθίσει. Η ακονιτίνη είναι το θεραπευτικό συστατικό του φυτού που προσφέρει αναλγητική και αποσυμφορητική δράση. 

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Aconitum;

Η αλήθεια είναι πως το πανίσχυρο ομοιοπαθητικό Aconitum χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών καταστάσεων. Κυρίως προτιμάται για περιπτώσεις φλεγμονών, για εμπύρετο κρυολόγημα, υπέρταση, ξηροδερμία, μουδιάσματα ή πόνους στα πόδια και σε καταστάσεις έντονου βήχα. Παράλληλα όμως, η χρήση του είναι δημοφιλής και για ψυχικές διαταραχές που ταλαιπωρούν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, το ομοιοπαθητικό Aconitum είναι εξαιρετικό για περιπτώσεις ταχυπαλμίας από το άγχος, παραισθήσεις, κρίσεις πανικού ή κρίσεις άγχους, φοβίες, θανατοβοβία, ανησυχία, κ.α.

Φυσικά, όπως και με κάθε άλλο φαρμακευτικό σκεύασμα είναι απαραίτητη η ιατρική γνωμάτευση πριν το προμηθευτείτε και το χρησιμοποιήσετε. Αν και είναι φυτικό σκεύασμα, μπορεί να μην κρίνεται ως κατάλληλο για την αντιμετώπιση της δικής σας ασθένειας. Ωστόσο, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή αν δεν επιθυμείτε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με άλλα ιατρικά σκευάσματα.