Φυσική υγιής επιδερμίδα γυναίκας

Η καινοτομία του fractional laser σε σχέση με τις κλασικές μεθόδους

Η επαναστατική λειτουργία του fractional laser CO2 συνίσταται στο ότι μπορεί να διορθώνει τις ατέλειες του δέρματος σε επίπεδο κυττάρου, κάτι που το κάνει μέσω της κλασματικής τεχνολογίας. Ως μέθοδος, κατηγοριοποιείται στις μη επεμβατικές λύσεις για τη θεραπεία ποικίλων περιπτώσεων καθώς και για την αντιγήρανση, ενώ το βασικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες μη επεμβατικές μεθόδους είναι η αποτελεσματικότητά του καθώς και το ότι δεν αφήνει σημάδια στο πρόσωπο. Μπορεί στο μέσο χρήστη, ο οποίος δεν γνωρίζει με ακρίβεια τις διαφορές ανάμεσα στα είδη των laser, να μοιάζουν όλα ίδια, όμως το fractional laser CO2 παρουσιάζει ουσιώδεις διαφορές σε σχέση με το κλασικό laser, διαφορές που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία του ασθενούς και την αποδοτικότητα της θεραπείας.

Τι είναι το fractional laser CO2;

Το fractional CO2 laser λειτουργεί αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου μέσω της θέρμανσης του δέρματος με δέσμη φωτός. Χάρη στην κλασματική τεχνολογία, οι δεσμίδες φωτός είναι ιδιαίτερα μικροσκοπικές, οπότε στοχεύουν μόνο συγκεκριμένα κύτταρα του δέρματος χωρίς να επιβαρύνουν τα γειτονικά, τα οποία δεν έχουν ανάγκη θεραπείας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μέθοδο, η οποία είναι κάθετα στοχευμένη, υπό την έννοια ότι διεισδύει βαθιά στο δέρμα, όμως έχει ελάχιστη οριζόντια διασπορά, υπό την έννοια ότι δεν επηρεάζει τα γειτονικά κύτταρα.

Γυναικείο πρόσωπο και τρεις παθήσεις του δέρματος

Πώς επουλώνει το fractional laser CO2 σημάδια στο δέρμα;

Με τη δράση των μικροσκοπικών αυτών δεσμίδων, το fractional CO2 προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης σε υψηλό βαθμό. Οι δύο αυτοί παράγοντες επιδρούν στην ανάπλαση του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα το γεγονός ότι οι γύρω ιστοί δεν έχουν τραυματιστεί συμβάλλει στην κάλυψη των σημαδιών που ενδεχομένως άφησε η θεραπεία.

Καθαρό γυναικείο πρόσωπο

Σε τι διαφέρει το fractional laser CO2 από το κλασικό laser;

Υπάρχουν πολλά είδη laser, όμως το fractional laser CO2 είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τις θεραπείες στο πρόσωπο. Αυτό ισχύει επειδή η δράση του είναι ιδιαίτερα στοχευμένη σε συγκεκριμένα κύτταρα που παρουσιάζουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, η έκταση της δράσης του είναι σε μέγεθος μικρότερη από μια κουκίδα, κάτι που σημαίνει ότι δεν αφήνει καθόλου σημάδια ακόμα και από την πρώτη μέρα μετά τη θεραπεία. Επίσης, ένα βασικό του πλεονέκτημα είναι όχι μόνο η ελάχιστη μετεγχειρητική φροντίδα που απαιτεί αλλά και η δράση του που επεκτείνεται και στα γειτονικά κύτταρα. Ο μικροτραυματισμός που προκαλεί σε ένα κύτταρο μέσω της δέσμης φωτός μπορεί να μην τραυματίζει και τους γύρω ιστούς, έχει όμως ως αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης σε ολόκληρη την περιοχή.

Περιποίηση γυναικείου προσώπου

Ποια προβλήματα αντιμετωπίζονται με το fractional laser CO2;

Το fractional laser CO2 χρησιμοποιείται κυρίως σε θεραπείες προσώπου για προβλήματα, όπως:

  • Λεπτές και βαθιές ρυτίδες
  • Πανάδες και μελαχρωματικές βλάβες
  • Ουλές
  • Ακμή
  • Ανοιχτοί πόροι

Similar Posts