έπιπλα-κουζίνας-μοντέρνα

Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα: 4 λόγοι που τα λατρεύουμε

Κάποτε όλες οι κουζίνες ήταν λίγο πολύ ίδιες. Σε κλασικές γραμμές, με μερικά βασικά υλικά που χρησιμοποιούνταν στις περισσότερες, δεν διέφεραν και δεν μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σε ένα σπίτι. Τα πράγματα πλέον, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά. Τα σχέδια σε κουζίνες είναι εκατοντάδες και ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Έπιπλα κουζίνας μοντέρνα ή κλασικά, λιτά ή πολυτελή, από ξύλο ή μέταλλο, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Πάντως, έχει παρατηρηθεί μια έντονη τάση για τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας τη σημερινή εποχή. Αν βρίσκεστε στη διαδικασία ανακαίνισης και θέλετε να ξέρετε όλα τα trends, ίσως να αναρωτιέστε για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η προτίμηση. Η απάντηση είναι ότι δεν αφορά μόνο αισθητικούς λόγους, αλλά και λόγους άνεσης και ασφάλειας.

μοντερνα-επιπλα-κουζινας
Λιτή, απέριττη ομορφιά

Εντάξει, σίγουρα το πρώτο κριτήριο, για να διαλέξει κανείς έπιπλα κουζίνας είναι το αν αυτά συμβαδίζουν με την έννοια της ομορφιάς που έχει στο μυαλό του. Το minimal αισθητικό πρότυπο είναι πολύ της μόδας, οπότε είναι λογικό να μας ελκύουν τα λιτά έπιπλα που εντυπωσιάζουν με τις χυτές γραμμές τους και την αίσθηση ηρεμίας που μόνο το απέριττο, αυτό που έχει αποτινάξει από πάνω του την όποια υπερβολή, μπορεί να δώσει.

Εργονομία και λειτουργικότητα

Κακά τα ψέματα, αν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού μπορούμε να ανεχθούμε την έλλειψη άνεσης για χάρη της ομορφιάς, στην κουζίνα είναι αδύνατο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Τα καλά νέα, βέβαια, είναι ότι αυτό δεν χρειάζεται στις μοντέρνες κουζίνες, αφού αυτές συνδυάζουν ομορφιά με υψηλή λειτουργικότητα. Αποθηκευτικοί χώροι που εμφανίζονται ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη και βοηθούν στη διατήρηση της οργάνωσης και στην πιο μικρή κουζίνα. Έξυπνοι μηχανισμοί στα ράφια και τα ντουλάπια, ώστε τα πάντα να είναι εύκολα προσβάσιμα. Σωστή διαρρύθμιση, για να μπορείτε να μετακινήστε, να κάθεστε και να κάνετε όλες τις απαραίτητες δουλειές χωρίς κόπο. Αυτό συνιστά μια μοντέρνα κουζίνα.

απλότητα-και-μοντερνα-επιπλα-κουζινας
Ασφάλεια

Στην κουζίνα γίνονται τα περισσότερα οικιακά ατυχήματα. Περισσότερο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά. Ωστόσο, αυτή η θλιβερή διαπίστωση μπορεί να πάψει να είναι πραγματικότητα, αν η κουζίνα σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια. Καμπύλες επιφάνειες, αντιολισθητικό δάπεδο, συρτάρια με μηχανισμούς αργού κλεισίματος και συσκευές με χρονοδιακόπτη, για να κλείνουν μετά από μερικά λεπτά όταν δεν χρησιμοποιούνται, είναι μερικά μόνο από όσα προσφέρει μια μοντέρνα κουζίνα.

Οικονομικός σχεδιασμός

Είναι μύθος ότι τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι πιο ακριβά από τα κλασικά. Το budget που απαιτεί μια κουζίνα έχει να κάνει κυρίως με τα υλικά που χρησιμοποιούνται καθώς και με το brand. Τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι συχνά οικονομικότερα από τα κλασικά, επειδή προτιμώνται οι λιτές γραμμές και αποφεύγονται οι πολυτέλειες και πολλά πρόσθετα που τοποθετούνται στις κλασικές κουζίνες. Το ζητούμενο είναι να συνεργαστείτε με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους και δίνουν βάση στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση προσέχοντας ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Similar Posts