Ostrianet.gr - Υγρά Επαγγελματικά Απορρυπαντικά

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα υγρά επαγγελματικά απορρυπαντικά

Τα υγρά απορρυπαντικά θεωρούνται τα πιο εύκολα είδη καθαρισμού στη χρήση τους, αφού διαλύονται εύκολα και αφαιρούν τους λεκέδες χωρίς κόπο. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα απορρυπαντικά σε σκόνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πλύσιμο στο χέρι, ακόμα και σε χλιαρό νερό. Ειδικά τα επαγγελματικά απορρυπαντικά σε υγρή μορφή είναι τα πιο αποτελεσματικά από όλα, αφού επιδρούν γρήγορα σε μεγάλες ποσότητες ρούχων. Για να έχουν, βέβαια, αυτή τη θεαματική λειτουργία, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς ακριβώς να τα χρησιμοποιείτε, ποια είναι η συνιστώμενη δόση και τι να κάνετε για το πλύσιμο στο χέρι.

Πώς να κάνετε την επεξεργασία πριν το πλύσιμο

Για σκληρούς λεκέδες, η επεξεργασία με το απορρυπαντικό πριν το πλύσιμο είναι ο καλύτερος τρόπος για εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε απορρυπαντικό στο λεκέ και να το τρίψετε ελαφρά, ώστε να εισχωρήσει βαθιά στις ίνες του ρούχου. Έπειτα από μερικά λεπτά, μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων.

Ostrianet.gr - Επαγγελματικά Απορρυπαντικά - Πλύσιμο Ρούχων Στο Χέρι

Ποια είναι η σωστή δόση απορρυπαντικού και πώς να την εφαρμόσετε

Όταν πρόκειται να πλύνετε τα ρούχα σας με επαγγελματικά απορρυπαντικά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα υγρού πλύσης. Το καπάκι δοσολογίας θα σας βοηθήσει να είστε ακριβείς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τη δόση του υγρού πλυντηρίου μέσα στο καπάκι, το οποίο θα τοποθετηθεί μέσα στον κάδο. Αυτό φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα. Διαφορετικά, αν δηλαδή τοποθετήσετε το υγρό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου, ένα μέρος του απλά θα χαθεί μέσα στους σωλήνες.

Η κατάλληλη δοσολογία είναι η εξής:

  • 35 ml για 4-5 κιλά
  • 55 ml για 6-8 κιλά
  • 70 ml για 9 κιλά και περισσότερο.

Πώς να πλύνετε

Πρέπει να τοποθετήσετε τα βρώμικα ρούχα σας στον κάδο του πλυντηρίου, προτού βάλετε μέσα το απορρυπαντικό. Φροντίστε να μην το υπερφορτώσετε, γιατί μπορεί να χαλάσει ο κάδος ή να μη γίνει καλό στύψιμο στα ρούχα. Το τρικ, για να το καταλάβετε, είναι να βάλετε το χέρι σας μέσα στον κάδο πάνω από τα ρούχα. Αν δεν χωράει, σημαίνει ότι το έχετε γεμίσει πολύ και πρέπει να αφαιρέσετε κάποια.

Πώς να πλύνετε στο χέρι

Τα υγρά επαγγελματικά απορρυπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για το πλύσιμο των ρούχων σας στο χέρι. Απλώς ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό σε μια λεκάνη με ελαφρώς ζεστό νερό, βάλτε το λεκιασμένο ρούχο, τρίψτε το με τα χέρια σας για μερικά λεπτά και, στη συνέχεια, βάλτε το σε μια άλλη λεκάνη που περιέχει μόνο νερό. Ξεπλύνετε το ρούχο σας βγάζοντας το από το καθαρό νερό μερικές φορές και, στη συνέχεια, όταν δεν υπάρχει άλλο σαπούνι, τοποθετήστε το ρούχο σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ώρες. Μην το απλώσετε στο σκοινί, γιατί μπορεί να ανοίξει, επειδή είναι βαρύ από τα νερά, καθώς δεν έχει γίνει στύψιμο όπως στο πλυντήριο.

Ostrianet.gr - Πλύσιμο Ρούχων Στο Χέρι

Πώς θα κρατήσετε τα απορρυπαντικά ασφαλή

Μην ξεχνάτε ότι τα επαγγελματικά απορρυπαντικά πλυντηρίου είναι χημικά, οπότε για την ασφάλεια όλων στην οικογένεια πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά και κατοικίδια. Καλό είναι να παραμένουν σε σκοτεινό και ξηρό μέρος, πάντα με κλειστό ερμητικά το καπάκι τους.