mafou.gr - Είδη Υγιεινής - Υδραυλικά είδη - Μπάνιο

Τα είδη υγιεινής και τα αξεσουάρ μπάνιου

Ο ενιαίος χώρος μπάνιο – λουτρό – τουαλέτα αποτελεί βασικό, ζωτικής σημασίας, λειτουργικό χώρο για ένα σπίτι. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλάμε για είδη υγιεινής, δηλαδή για αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με τη διατήρηση της υγείας, για τα μέλη ενός νοικοκυριού. Πρόκειται για ένα χώρο, όπου όχι μόνο πραγματοποιούνται οι φυσικές μας ανάγκες αλλά εκτελείται και ο καλλωπισμός μας.

Το w.c.

Τα τελευταία χρόνια σε πολλά σπίτια υπάρχει η τάση για χτίσιμο βοηθητικού χώρου, του περίφημου w.c., να αποφεύγεται η συμφόρηση, λόγω των αυξανόμενων αναγκών των μελών. Πρακτικά υπάρχει άλλο ένα όφελος. Σε περίπτωση επισκέψεων, παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση, με αποτέλεσμα το κυρίως μπάνιο να παραμένει καθαρό. Επίσης, εάν υπάρχει επάρκεια στις διαστάσεις, είναι δυνατόν να βάλουμε εκεί μια βοηθητική ντουλάπα ή παπουτσοθήκη.

Μπανιέρα και συναφή αξεσουάρ

Η ορθή τοποθέτηση της μπανιέρας στο χώρο του μπάνιου αποτελεί βασικό κομμάτι της θεμελίωσης της σωστής λειτουργίας του. Συνήθως προτείνεται η μπανιέρα να είναι ασύμμετρη, ώστε να κερδίζονται περισσότερα μέτρα. Επίσης είναι πρακτικό, εάν και εφόσον το επιτρέπει η σχετική διαρρύθμιση να εκτείνεται από το ένα τοίχωμα στο άλλο.

Πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη ότι όταν μιλάμε για μπανιέρα, συνήθως αναφερόμαστε σε ένα σετ αντικειμένων, άμεσα λειτουργικών ή έμμεσα συμπληρωματικών.

Άμεση σύνδεση:

-Τηλέφωνα μπάνιου

-Μπαταρίες μπάνιου

-Σπιράλ σύνδεσης

-Κάνουλες

-Ρουξούνι

Μπορεί να είναι χρωμέ ή ανοξείδωτα. Η ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα και την τιμή αποτελεί πάντα βασικό ζητούμενο. Σε γενικές γραμμές όμως μπορούμε να πούμε ότι το INOX, ως υλικό, είναι πιο ανθεκτικό στην υγρασία. Η ορθή τοποθέτηση βοηθά στην ομαλή ροή του νερού κατά τη διάρκεια της χρήσης.

mafou.gr - Είδη Υγιεινής - Μπαταρία Μπάνιου εντοιχισμού ντουζιέρας Katana Fiore Rubinetterie

Άλλα απαραίτητα αξεσουάρ:

-Βάση στήριξης του ντους, χρωμέ ή ανοξείδωτη. Είναι σημαντική ως προς το γεγονός ότι είναι πολύ πιο πρακτικό να στηρίζεται το ντους, ώστε τα χέρια μας να είναι ελεύθερα όταν κάνουμε μπάνιο.

-Σαπουνοθήκη, πλαστική, χρωμέ ή ανοξείδωτη

-Καλαθάκι τοποθέτησης σαμπουάν, αφρόλουτρων ή άλλων ειδών απαραίτητων για το μπάνιο, ενός, δύο ή τριών ορόφων, πλαστικό, χρωμέ ή ανοξείδωτο

-Μικρή κρεμάστρα για σφουγγάρια μπάνιου ή παρεμφερών ειδών

-Κουρτίνα μπάνιου, ώστε τα νερά να μην βγαίνουν στον κυρίως χώρο του λουτρού

mafou.gr - Είδη Υγιεινής - Αξεσουάρ Μπάνιου

Προστασία του χώρου από τα νερά

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί και μιά τάση, αντί κουρτίνας, να τοποθετείται κρύσταλλο προστασίας, παχύ και κατασκευασμένο με ιδιαίτερες προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να μη σπάει ή στη χειρότερη των περιπτώσων απλά να θρυμματίζεται. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται και τα έπιπλα που βρίσκονται στο λουτρό, ώστε να μη φθείρονται από την υγρασία, όταν πάνω τους μπορεί να πέσουν νερά.

Για τις περιπτώσεις που υπάρχει άνεση χώρου και φυσικά χρημάτων ενδείκνυται η κατασκευή καμπίνας, ώστε το μπάνιο να είναι απόλυτα προστατευμένο. Σίγουρα όλες αυτές οι κατασκευές είναι αρκετά δαπανηρές, αλλά περισσότερο ανθεκτικές από την κουρτίνα προστασίας, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και τρόπον τινά αναλώσιμη.

mafou.gr - Είδη υγιεινής - Καμπίνα Μπάνιου

Μπάνιο – λουτρό – τουαλέτα, ο ενιαίος αυτός χώρος, από όποια οπτική και να το δούμε, είτε ως χώρος φυσικών αναγκών είτε ως μέρος καλλωπισμού, έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα νοικοκυριό. Δεν είναι τυχαίο ότι ενδεχόμενη κακή τοποθέτηση των αντικιμένων δύναται να προκαλέσει προβλήματα σε όλη τη λειτουργία της αποχέτευσης του σπιτιού και κατ’ επέκταση και στα ίδια τα πρόσωπα.

Similar Posts