Konstantaras.net- Χειροποίητα Έπιπλα - Ρετρό Κρεβατοκάμαρες

Τα απαραίτητα για μια σωστή ρετρό κρεβατοκάμαρα

Το ρετρό είναι η απόλυτη τάση του παρελθόντος που κάνει δυναμικά την επιστροφή της και μας γοητεύει όλους με τη νοσταλγία και τη ζεστασιά που φέρνει μαζί της. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν συγκινείται με διάφορες αναμνήσεις, όταν μπαίνει σε ένα σπίτι με ρετρό διακόσμηση. Μάλιστα, το ρετρό δεν εξαντλείται πλέον μόνο στις κουζίνες και τα σαλόνια, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει επεκταθεί και στις κρεβατοκάμαρες. Σε αυτό το δωμάτιο, η ύπαρξη μιας άλλης εποχής, η θαλπωρή και η αριστοκρατικότητα της είναι τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, για να ταξιδέψουμε και να γοητευτούμε από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων. Αν έχετε αποφασίσει να μεταμορφώσετε την κρεβατοκάμαρα σας σε ρετρό τότε ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Τι χρειαζόμαστε, λοιπόν, για να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ρετρό κρεβατοκάμαρα;

Ρετρό έπιπλα

Ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής είναι τα έπιπλα που έχουν στοιχεία του παρελθόντος. Χειροποίητα ξύλινα έπιπλα, σε έντονα χρώματα, με κωνικά πόδια και λιτές γραμμές γεμίζουν το δωμάτιο με ζωντάνια και μια αίσθηση παλιού, η οποία όμως το κάνει να δείχνει μοντέρνο και ξεχωριστό με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Φυσικά μπορείτε να τοποθετήσετε και μεταλλικό κρεβάτι. Το ξύλινο όμως έχει άλλη χάρη και μια αίγλη που δεν την έχει το μεταλλικό.

Ταπετσαρία

Ρετρό διακόσμηση χωρίς ταπετσαρία δεν υφίσταται. Αν το να βάλετε ταπετσαρία και στους τέσσερις τοίχους σας φαίνεται υπερβολικό, τότε βάλτε μόνο στον έναν.  Σας συνιστούμε να την τοποθετήσετε στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Το παν είναι να πρόκειται για μια εντυπωσιακή ταπετσαρία. Μεγάλα λουλούδια ή γεωμετρικά μοτίβα είναι χαρακτηριστικά της ρετρό και της vintage αισθητικής, οπότε κινηθείτε σε τέτοιου είδους επιλογές.

Konstantaras.net - Ρετρό Κρεβάτι

Γήινα χρώματα

Κλασικό χρώμα στις ρετρό κρεβατοκάμαρες είναι τα γήινα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να διαλέξετε διάφορα χρώματα αλλά στις ζεστές τους αποχρώσεις. Για παράδειγμα, στο πράσινο προτιμήστε το χακί αντί για το πετρόλ, στο κίτρινο επιλέξτε τον μουσταρδί τόνο αντί για ένα σκληρό κίτρινο του λεμονιού, ενώ για το ροζ ιδανική είναι η απόχρωση του σάπιου μήλου. Πολύ ταιριαστά χρώματα είναι, βέβαια, το καφέ και το μπεζ. Τα χρώματα αυτά μπορούν να μπουν παντού. Στα σεντόνια και τα ριχτάρια του κρεβατιού, στο χρώμα των τοίχων και της ταπετσαρίας, στα χαλιά, τα υφάσματα των επίπλων, στις κουρτίνες και τα διακοσμητικά.

Ρετρό φωτιστικά

Την δικιά τους πινελιά στο χώρο δίνουν και τα φωτιστικά, οπότε για ρετρό ύφος θα πρέπει να διαλέξετε και τα αντίστοιχα φωτιστικά. Ένας παλιός πολυέλαιος θα οδηγήσει τη διακόσμηση σε πιο vintage μονοπάτια. Ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε το ρετρό με το μοντέρνο σας προτείνουμε industrial φωτιστικά και τρίποδα ξύλινα επιδαπέδια φωτιστικά που θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά την κρεβατοκάμαρά σας.

Konstantaras.net - Έπιπλα - Ρετρό Κρεβατοκάμαρα

Ρετρό διακοσμητικά

Και επειδή τη διαφορά κάνουν και τα διακοσμητικά, επενδύστε σε vintage διακοσμητικά για την κρεβατοκάμαρά σας. Δώστε την τελική πινελιά σε ένα υπέροχο σύνολο με ένα σκαλιστό καθρέφτη πάνω στο κομοδίνο ή μια ρετρό κορνίζα για φωτογραφία. Μπορείτε ακόμα να βάλετε ένα μεταλλικό καθρέφτη ή ένα αναλογικό ρολόι τοίχου. Επίσης αν θέλετε τοποθετήστε παλιές πορσελάνινες κούκλες στον χώρο. Τα διακοσμητικά είναι αυτό που χρειάζεται το υπνοδωμάτιο για να αναδειχθεί περισσότερο.