|

Πότε πρέπει να προτιμήσω επαγγελματικά εργαλεία αντί για ερασιτεχνικά;

Όταν θέλουμε να αγοράσουμε εργαλεία, είτε για το σπίτι και τον κήπο είτε για το αυτοκίνητο, μία από τις βασικότερες διακρίσεις που συναντάμε είναι ανάμεσα στα ερασιτεχνικά και τα επαγγελματικά εργαλεία. Η πρώτη σκέψη, φυσικά, είναι ότι τα επαγγελματικά εργαλεία θα είναι πιο ισχυρά ή πολύ εξειδικευμένα, όμως αν το ψάξουμε καλύτερα, θα δούμε ότι αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πολύ ισχυρά ερασιτεχνικά εργαλεία, ενώ πολλά επαγγελματικά κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με κάποια ερασιτεχνικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι λογικό να αναρωτιόμαστε πότε πρέπει να επιλέξουμε επαγγελματικά και πότε ερασιτεχνικά εργαλεία. Οι διαφορές τους δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με την ισχύ και το είδος χρήσης τους, αλλά με άλλες παραμέτρους, που καλό είναι να τις γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην αγορά.

Ανθεκτικότητα

Είναι αναμενόμενο ότι η υψηλότερη τιμή των επαγγελματικών εργαλείων σημαίνει και υψηλότερη ποιότητα. Η ποιότητα δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά μπορεί κανείς να τη διαπιστώσει στην καθημερινή πρακτική. Αν τα εξαρτήματα είναι φτιαγμένα από ανθεκτικά υλικά, τότε μπορούν να αντέξουν μεγάλη καταπόνηση, παρουσιάζουν πολύ λιγότερες βλάβες και τελικά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα ερασιτεχνικά εργαλεία.

Εργαλείο επεξεργασίας ξύλου

Βάρος

Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχουν τα επαγγελματικά εργαλεία είναι το χαμηλό βάρος. Αυτό είναι βασικό, αν κανείς αναλογιστεί ότι η επαγγελματική χρήση λαμβάνει χώρα για συνεχόμενες ώρες και μπορεί να επιβαρύνει σημαντικά το χειριστή. Με υλικά που ζυγίζουν λιγότερο και λειτουργικό σχεδιασμό χωρίς τίποτα περιττό, τα επαγγελματικά εργαλεία προσφέρουν στο χειριστή άνετη χρήση, διασφαλίζοντας την υγεία και τη σωματική του ακεραιότητα.

Γυναίκα με πινέλο και δρεπάνι

Συνθήκες χρήσης

Τα επαγγελματικά εργαλεία διαθέτουν ειδικές μπαταρίες και ανθεκτικά εξαρτήματα, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν υπό όλες τις συνθήκες. Πολλά ερασιτεχνικά εργαλεία δεν είναι καν αδιάβροχα και σίγουρα δεν αντέχουν υπό καθεστώς έντονου ψύχους ή πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Εγγύηση και τεχνική υποστήριξη

Ένα άλλο ζητούμενο είναι η εγγύηση, τις διαφορές στην οποία δεν είναι πάντα εύκολο να τις διαπιστώσει ο καταναλωτής. Μπορεί κανείς να δει ότι ένα εργαλείο δίνει 2 χρόνια εγγύηση, ενώ ένα άλλο 3, και να σκεφτεί ότι η διαφορά είναι μικρή. Στην εγγύηση, όμως, δεν παίζει ρόλο μόνο η διάρκεια. Είναι σημαντικό να δείτε τι καλύπτει αυτή η εγγύηση. Τα επαγγελματικά εργαλεία δεν έχουν μόνο πολυετή εγγύηση, αλλά καλύπτουν και όλα τα εξαρτήματα και όλες τις πιθανές βλάβες. Συναφές με αυτό το ζήτημα είναι και η τεχνική υποστήριξη. Οι εταιρείες επαγγελματικών εργαλείων διαθέτουν ένα ευρύ σύστημα τεχνικής υποστήριξης, το οποίο επιλαμβάνεται άμεσα του προβλήματος και το διορθώνει με τα κατάλληλα ανταλλακτικά, όταν στις εταιρείες ερασιτεχνικών εργαλείων η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει ακόμα και μήνες.

Ανδρικό χέρι κρατάει κατσαβίδι

Τελικά, αυτό που έχει σημασία είναι τι χρήση σκοπεύετε να κάνετε στο εργαλείο που θέλετε να αγοράσετε. Αν το προορίζετε για ήπια χρήση μια στο τόσο, τότε σίγουρα δεν έχει νόημα να αγοράσετε επαγγελματικό εργαλείο και να πληρώσετε την υψηλότερη τιμή του. Αν, όμως, θέλετε να το χρησιμοποιείτε σε διάφορα περιβάλλοντα, χωρίς να νοιάζεστε μήπως χαλάσει, τότε η ακριβότερη δαπάνη θα αποσβεστεί πολύ γρήγορα, αφού το εργαλείο θα αντέξει για πολύ παραπάνω.

Similar Posts