Ανδρικά γυαλιά οράσεως: 4 συμβουλές για να μείνουν σαν καινούρια

Οι περισσότεροι άντρες δε φροντίζουν τα αξεσουάρ τους τόσο σχολαστικά όσο οι γυναίκες. Γι’ αυτό το λόγο, τα ανδρικά γυαλιά οράσεως τείνουν να παρουσιάζουν βλάβες και γρατζουνιές πολύ συχνότερα σε σχέση με τα γυναικεία. Μια γυναίκα είναι αναμενόμενο να έχει στην τσάντα της τη θήκη των γυαλιών με το ειδικό πανάκι, ενώ ο άντρας μπορεί να αφήσει τα γυαλιά όπου βρει και να τα καθαρίσει απλώς με τη μπλούζα του. Το θέμα, όμως, είναι ότι οι άντρες δυσκολεύονται αρκετά να βρουν το ζευγάρι γυαλιά οράσεως που θα τους αρέσει και όταν το βρουν θέλουν να το κρατήσουν για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, τότε σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, για να διατηρηθούν τα γυαλιά σας σαν καινούρια για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σκούπισμα

Μπορεί σαν συμβουλή να μην ακούγεται τόσο βολική, όμως είναι αναπόφευκτη. Δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε τα γυαλιά οράσεώς σας με τη μπλούζα σας. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τα καταστρέψετε, μιας και πάνω στη μπλούζα συγκεντρώνονται μικροσκοπικοί κόκκοι σκόνης και ακαθαρσιών που μπορεί να μη φαίνονται με γυμνό μάτι, όμως κάνουν μεγάλη ζημιά στο φακό των γυαλιών. Αν δεν μπορείτε να κουβαλάτε παντού μαζί τη θήκη των γυαλιών, τότε μπορείτε να αφήνετε ένα πανάκι στα μέρη που περνάτε τον περισσότερο χρόνο εκτός από το σπίτι, όπως το αυτοκίνητο και το γραφείο. Πάντως, αν βρίσκεστε στην παραλία, δεν πρέπει να σκουπίζετε καθόλου τα γυαλιά, ούτε καν με το πανάκι, γιατί μπορεί πάνω στους φακούς να έχει επικαθίσει αλάτι ή άμμος που θα τα χαράξει ακόμα και με την πιο απαλή κίνηση.

Καθάρισμα

Για το καθάρισμα των γυαλιών, το οποίο πρέπει να γίνεται περίπου μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων, το οποίο όμως δεν περιέχει αμμωνία, ξύδι ή αλκοόλ. Το σαπούνι πιάτων όχι μόνο καθαρίζει τους φακούς χωρίς να τους χαλάει, αλλά και δημιουργεί ένα προστατευτικό κάλυμμα απέναντι στη θαμπάδα που τόσο ταλαιπωρεί όσους φοράνε γυαλιά οράσεως τις μέρες με υγρασία.

Στέγνωμα

Κάθε φορά που πλένετε τα γυαλιά σας, το σωστότερο είναι να τα αφήνετε να στεγνώσουν μόνα τους. Έτσι δεν θα ρισκάρετε να γρατζουνιστούν με το πανάκι. Ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με τους βραχίονες μισόκλειστους και η υγρασία θα απομακρυνθεί μόνη της αποτελεσματικά σε λίγες ώρες.

Αφαίρεση με δύο χέρια

Είναι πολύ σημαντικό να βγάζετε τα γυαλιά σας από το πρόσωπό σας κρατώντας τα με τα δύο χέρια και όχι με το ένα. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας, για να μην στραβώσουν ή χαλαρώσουν με το πέρασμα του χρόνου. Για να καταλάβετε αν έχουν στραβώσει τα γυαλιά, ακουμπήστε τα σε μια ευθεία επιφάνεια και δείτε αν ακουμπούν και οι δύο τους πλευρές το ίδιο. Αν όχι, τότε πρέπει να τα φτιάξετε αμέσως σε κάποιο κατάστημα οπτικών, ώστε να μην γίνει μεγαλύτερη η ζημιά.

Similar Posts