ανακτηση δεδομενων απο android

Ανάκτηση δεδομένων από κινητό Android

Κακά τα ψέματα. Τα κινητά μας περιέχουν πλέον όλη μας τη ζωή. Φωτογραφίες, σημειώσεις, επαφές τηλεφώνου, μηνύματα και βίντεο είναι μερικά μόνο από τα αρχεία που μπορούν να είναι ιδιαιτέρως σημαντικά στους χρήστες. Επειδή, όμως, με τα smartphones κάνουμε τα πάντα, σερφάρουμε στο internet και κατεβάζουμε διάφορες εφαρμογές, η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά δεν είναι ελάχιστη. Αντίθετα, συχνά μπορεί να συμβεί κάποιο ανθρώπινο λάθος, να κατέβει κάποιος ιός, να υπάρξει κάποιο bug ή κάποιο πρόβλημα στην ενημέρωση του λογισμικού και χωρίς να το θέλουμε να διαγραφούν πολύτιμα αρχεία, τα οποία δεν έχουμε αποθηκεύσει κάπου αλλού. Η ανάκτηση δεδομένων από κινητό δεν είναι κάτι αδύνατο, εφόσον δεν έχει καταστραφεί το κινητό και η μνήμη του. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχετε υπομονή και να κάνετε τα σωστά βήματα, ώστε να καταφέρετε να επαναφέρετε τα αρχεία σας. Αν έχετε κινητό με λογισμικό Android, αυτές είναι κατά βάση οι δύο δυνατότητες που έχετε για επαναφορά φωτογραφιών και άλλων δεδομένων, την οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια τεχνικού. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν η βλάβη είναι πιο εκτεταμένη και το πρόβλημα πιο σοβαρό, η συμβολή πιστοποιημένου και εξειδικευμένου τεχνικού στην ανάκτηση δεδομένων από κινητό είναι απαραίτητη, για να μην κάνετε μόνοι σας περισσότερο κακό παρά καλό.

 

Από τον υπολογιστή

Αν επιλέξετε κάποια desktop εφαρμογή, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Ανάκτηση δεδομένων για Android», τότε θα την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και θα έχετε μεγάλη ελευθερία κινήσεων και ποικιλία επιλογών. Τα προγράμματα αυτά είναι προτιμητέα και επειδή δεν έχουν ως λειτουργία μόνο την επαναφορά αρχείων αλλά κάνουν και συγχρονισμό και παίρνουν back up των υπαρχόντων αρχείων σας, ώστε να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα στο μέλλον. Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή και ύστερα να συνδέσετε σε αυτόν το κινητό Android. Το πρόγραμμα θα σαρώσει το κινητό και θα βρει όσα διαγραμμένα αρχεία μπορέσει. Έπειτα, θα σας παρουσιάσει αυτά τα αρχεία και εσείς θα επιλέξετε ποια από αυτά θέλετε να ανακτηθούν στο κινητό σας. Συνήθως, τα προγράμματα αυτά έχουν μια δοκιμαστική έκδοση δωρεάν, όμως για όλα τα features, που θα σας χρειαστούν αν η βλάβη είναι μεγάλη, τότε πρέπει να πληρώσετε κάποια χρήματα, πάντως όχι πολλά.

Από το κινητό

Η άλλη επιλογή είναι να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή στο κινητό σας από το Google Play Store, όπως για παράδειγμα το «Photo Recovery». Όπως είναι αναμενόμενο, αυτές οι applications δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα που θα κάνει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή ούτε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις ίδιες βλάβες και να ανακτήσουν τον ίδιο αριθμό αρχείων. Ωστόσο, για απλά προβλήματα, όπως αν διαγράψατε κατά λάθος μια φωτογραφία, κάνουν τη δουλειά τους. Τέτοιες εφαρμογές επαναφοράς φωτογραφιών είναι συνήθως δωρεάν για επανάκτηση λίγων αρχείων, ενώ για μεγαλύτερο αριθμό πρέπει κανείς να πληρώσει. Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν, όμως αξίζει κανείς να προσπαθήσει, διότι μπορεί αυτό που σε εμάς φαίνεται ακατόρθωτο, να μπορεί τελικά να γίνει και να ανακτηθεί ένα αρχείο εύκολα και οικονομικά.

android smartphone

Ευχαριστούμε την εταιρεία ανάκτησης δεδομένων Datalabs για το άρθρο.