ντουλαπια κουζινας

8 πρωτότυπα tips για να διακοσμήσετε το χώρο πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας

Ένας χώρος που σχεδόν πάντα μένει ανεκμετάλλευτος είναι αυτός πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας. Συνήθως είναι πολύ ψηλά ή είναι πολύ μικρός και δεν τον προσέχουμε, οπότε τον αφήνουμε άδειο. Το θέμα, όμως, είναι ότι όχι μόνο μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε, για να αποκτήσουμε κάποιο επιπλέον μέρος για τα πράγματά μας, αλλά πρέπει και να το κάνουμε, διότι αλλιώς δείχνει γυμνός και ψυχρός. Αν αναρωτιέστε τι ακριβώς μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί πάνω, διαβάστε παρακάτω 5 πρωτότυπες ιδέες.

Πινακάκια

Μετατρέψτε αυτόν τον άδειο χώρο σε μια όαση τέχνης με στιλάτους μικρούς πίνακες. Το μυστικό είναι να τοποθετήσετε πολλούς μαζί, γιατί ένας μόνος του θα χαθεί από το οπτικό πεδίο, αλλά και να επιλέξετε πίνακες με έντονα χρώματα και μοτίβα, για να ξεχωρίζουν. Παρεμφερής ιδέα είναι αντί για έργα τέχνης να βάλετε ξύλινα πινακάκια με ρητά ή φωτογραφίες.

πινακακια

Αντικείμενα που δεν ξέρετε πού να βάλετε

Υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που απλώς δεν χωράνε πουθενά αλλού σε μια κουζίνα. Το μίξερ, το καλάθι για το πικ νικ ή μια τεράστια πιατέλα είναι ιδανικά για το χώρο πάνω από τα έπιπλα κουζίνας. Επειδή, όμως, το θέμα είναι να μην μετατρέψουμε την κουζίνα σε αποθήκη, καλό είναι να μην βάζουμε εκεί άχρηστα αντικείμενα ή κούτες που απλώς δεν θέλουμε να πετάξουμε.

μιξερ

Καλάθια

Αν έχετε πολλά μικροαντικείμενα που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλη την κουζίνα, μπορείτε να τα μαζέψετε σε όμορφα ψάθινα καλάθια, τα οποία θα τοποθετήσετε πάνω από τα ντουλάπια. Έτσι, θα έχετε μια τακτοποιημένη κουζίνα που θα αναδειχθεί ακόμα καλύτερα. Με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν πρόκειται για είδη που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα, διότι αλλιώς θα βαρεθείτε πολύ σύντομα να ανεβοκατεβάζετε τα καλάθια από τόσο ψηλά.

Βιβλία

Έχουν γεμίσει όλα τα ράφια και οι βιβλιοθήκες του σαλονιού και του γραφείου με τα βιβλία σας; Μια καλή και συνάμα πολύ σοφιστικέ λύση είναι να βάλετε πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας μερικά βιβλία. Αν είναι μάλιστα σχετικά με μαγειρική ή ζαχαροπλαστική, ακόμα καλύτερα! Δείτε εδώ βιβλία μαγειρικής

βιβλια μαγειρικης

Φωτάκια

Ιδανική ιδέα για τα Χριστούγεννα αλλά όχι μόνο. Κρεμάστε όμορφα, φωτεινά λαμπάκια πάνω από τα ντουλάπια και δείτε ολόκληρη την κουζίνα να μεταμορφώνεται σε κάτι ζεστό και ρομαντικό χάρη στο μαγευτικό τους φως.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση στην κουζινα

Φυτά

Διαλέξτε γλαστράκια με φυτά και λουλούδια που μπορούν να ζήσουν χωρίς άφθονο φως και μετατρέψτε αυτή την παραμελημένη γωνιά σε μια πράσινη όαση.

Κουρτινάκια

Αν έχετε ήδη γεμίσει το χώρο πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας με διάφορα αντικείμενα που δεν τον κολακεύουν καθόλου, τότε υπάρχει σωτηρία χωρίς να χρειαστεί να αναδιαμορφώσετε όλη σας την οργάνωση. Απλώς κρύψτε τα κρεμώντας όμορφα κουρτινάκια σε φωτεινά χρώματα.

κουρτινες για την κουζινα

 

Ζωγραφική

Περάστε μια χαρούμενη μέρα με τα παιδιά σας ζωγραφίζοντας το χώρο αυτό με μπογιές και σπρέι, για να δημιουργήσετε το δικό σας μέρος προσωπικής έκφρασης. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε έναν μαυροπίνακα και να ζωγραφίσετε ό,τι θέλετε με κιμωλία.

μαυροπινακας

 

Similar Posts