κολιε

Statement κολιέ: πώς να τα φορέσετε

Η τάση στα κοσμήματα κινείται σε δύο αντίθετους μεταξύ τους πόλους. Από τη μία, τα μικρά, διακριτικά κοσμήματα, όπως τα κολιέ με αρχικά ονομάτων, καρδιές και ματάκια, ήταν η απόλυτη μόδα τη χρόνια που μας πέρασε, ενώ από την άλλη στις πασαρέλες έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα υπερμεγέθη και εντυπωσιακά κολιέ που γίνονται οι πρωταγωνιστές της εμφάνισής μας. Ωστόσο, όσο κι αν οι δύο αυτές τάσεις μοιάζουν ασύμβατες, δεν είναι και τόσο τελικά. Και αυτό διότι ζητούμενο είναι να γεμίζουμε το λαιμό μας και να τον κάνουμε να απογειώσει τη συνολική μας εμφάνιση. Έτσι, τα μικρά κολιέ συνήθως δε φοριούνται μόνα τους, αλλά δύο ή τρία μαζί, ώστε να στολίζουν το λαιμό σε όλο του το μήκος, ενώ τα statement κολιέ έχουν ως στόχο να εκτοπίσουν τα φουλάρια, τα σκουλαρίκια και τα έντονα tops, δίνοντας μια διαφορετική νότα στο συνολικό outfit. Αυτούς, λοιπόν, τους κανόνες πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, αν θέλουμε να φορέσουμε υπερμεγέθη εντυπωσιακά κολιέ, ώστε να μη μας καταπιούν, αλλά αντιθέτως να τα αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο.

κολιέΑπλή η υπόλοιπη εμφάνιση

Επειδή τα statement κολιέ τραβούν τα βλέμματα και αποτελούν το επίκεντρο στην εμφάνισή μας, δεν πρέπει να φοράμε κάτι άλλο που τραβάει εξίσου τα βλέμματα γιατί το ντύσιμό μας έτσι θα καταλήξει βαρύ και υπερβολικό. Μία μονόχρωμη μπλούζα σε ήσυχα χρώματα είναι απαραίτητη, ενώ εξίσου ταιριαστό είναι και ένα αντίστοιχο πουλόβερ ή φόρεμα. Ασύμβατες εντελώς είναι οι μπλούζες με στάμπες, τα στρας αλλά και τα πολλά επίπεδα στα ρούχα, Αποφύγετε να φοράτε το ένα ρούχο πάνω στο άλλο, γιατί το όλο αποτέλεσμα δείχνει ανήσυχο και κουράζει.

Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ. Παρόλο που γενικά ισχύει ο κανόνας ότι δεν βάφουμε έντονα και τα χείλη και τα μάτια, όταν θέλουμε να φορέσουμε μεγάλα κολιέ, ο κανόνας αυτός πρέπει να είναι αυστηρά απαράβατος. Διαφορετικά, σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, τα μάτια, τα χείλη και ο λαιμός θα μοιάζουν να συναγωνίζονται ποιος θα υπερισχύσει.

Απουσία υπόλοιπων αξεσουάρ

Με τα υπερμεγέθη κολιέ που τραβούν το βλέμμα με διάφορα στοιχεία, όπως πέτρες και στρας, δεν μπορούμε να έχουμε άλλα αξεσουάρ. Ακόμα και τα μικρά καρφωτά σκουλαρίκια ενδέχεται να μοιάζουν παράταιρα, ενώ φυσικά ούτε λόγος δε γίνεται για μακριά σκουλαρίκια ή φουλάρια. Και μόνο του το κολιέ αυτό φτάνει, για να προσδώσει το κάτι διαφορετικό, ενδιαφέρον και λαμπερό, οπότε όχι μόνο δεν χρειάζεται αλλά δεν είναι όμορφο να φορτώνουμε επιπλέον στοιχεία.

Περιποιηθείτε το πάνω μέρος του σώματός σας

Καλώς ή κακώς ένα τόσο εκκεντρικό κόσμημα θα επικεντρώσει την προσοχή όλων στο πάνω μέρος του σώματός σας. Αυτό σημαίνει ότι το βάψιμο πρέπει να είναι αψεγάδιαστο, ενώ ταυτόχρονα καλό θα είναι να αποφύγετε το statement κολιέ, αν δεν θέλετε να τονίσετε το σώμα σας από το στήθος και πάνω, όπως για παράδειγμα αν έχετε πάρει μερικά κιλά παραπάνω στο στήθος ή τα χέρια. Βέβαια, κάτι τέτοιο έχει και την αντίστροφη όψη. Ότι δηλαδή ένα statement κολιέ είναι εξαιρετικό, αν θέλετε να απομακρύνετε το βλέμμα από την περιφέρεια, την κοιλιά ή τους γλουτούς.

Similar Posts