διαβασμα βιβλιων vintage

Πώς θα υπερνικήσουμε τον αρχικό δισταγμό και θα ξεκινήσουμε να διαβάζουμε ένα βιβλίο;

Η αλήθεια είναι πως μέσα στους εξαντλητικούς ρυθμούς ζωής και την καθιστική ζωή που κάνει ο μέσος άνθρωπος το διάβασμα ενός βιβλίου ως χόμπι φαντάζει κάποιες φορές ακατόρθωτο. Διαβάζουμε ήδη πολύ για τη δουλειά, τις σπουδές και την επιμόρφωσή μας, είμαστε όλη την ημέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή και πάντα μοιάζει πιο εύκολο στον ελεύθερό μας χρόνο να ξεκουράσουμε το μυαλό μας χαζεύοντας λίγη τηλεόραση ή να ξεφύγουμε πηγαίνοντας για έναν καφέ με φίλους. Ωστόσο, το βιβλίο μπορεί να μας χαρίσει μαγικές στιγμές. Μπορεί σε πρώτη φάση να μη φαίνεται τόσο ξεκούραστη δραστηριότητα, όμως στην πραγματικότητα μας ξεκουράζει με άλλο τρόπο. Μας κάνει να ξεχνιόμαστε από τη καθημερινότητα μέσα από τις ιστορίες του και καθαρίζει το μυαλό μας από άσχετες και τοξικές σκέψεις μέσα από τη συγκέντρωση που απαιτεί, η οποία όμως προκύπτει χωρίς κόπο. Παράλληλα, εξάπτει τη φαντασία μας και δεν μας αφήνει να είμαστε παθητικοί δέκτες των ερεθισμάτων, όπως η τηλεόραση, αλλά αντίθετα να τα πλάθουμε εμείς στο μυαλό μας και να αισθανόμαστε δημιουργικοί.

διαβασμα βιβλιων vintage
Αξίζει, λοιπόν, μία μικρή προσπάθεια, ώστε να κάνουμε το πολυπόθητο βήμα, να ξεπεράσουμε τους δισταγμούς μας και να γίνουμε φανατικοί βιβλιοφάγοι. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζονται μόνο μερικά βήματα, που θα μας βοηθήσουν χωρίς να καταπιεστούμε. Το πρώτο και βασικό είναι να διαλέξουμε κάποιο βιβλίο που θα μας κεντρίσει την προσοχή. Στις νέες κυκλοφορίες βιβλίων των βιβλιοπωλείων υπάρχουν έργα κάθε κατηγορίας, μοντέρνα και γνωστών συγγραφέων, στα οποία σίγουρα θα ανακαλύψουμε κάποια ιστορία που θα μας ενδιαφέρει. Οι γυναίκες είναι βέβαιο πως θα γοητευτούν με τα ρομαντικά βιβλία ή τα βιβλία ψυχολογίας, ενώ οι άντρες με τα αστυνομικά μυθιστορήματα.

διαβασμα βιβλιων vintage
Στη συνέχεια, πρέπει να φροντίσουμε η πρώτη μας επαφή με το καινούριο μας βιβλίο να γίνει υπό συνθήκες ευνοϊκές για διάβασμα. Μην καταπιέσετε τον εαυτό σας να αφήσετε κάτι που σας αρέσει, όπως μια σειρά στην τηλεόραση ή μια βόλτα έξω, για να διαβάσετε. Θα έρθει και αυτό κάποια στιγμή από μόνο του, όταν η ανάγκη για την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου θα είναι έντονη, αλλά ακόμα είναι νωρίς.

διαβασμα βιβλιων vintage
Διαλέξτε ένα απόγευμα που θέλετε να μείνετε μέσα και δεν έχει τίποτα η τηλεόραση. Καλό είναι να είστε ξεκούραστοι, για να προκύψει αβίαστα η συγκέντρωση του μυαλού σας και να μην νιώθετε ότι κάνετε αγγαρεία. Φτιάξτε ζεστό καφέ, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και ανοίξτε την πρώτη σελίδα. Δώστε στην ιστορία λίγο χρόνο και αρκετές σελίδες (πάνω από 30-40) για να σας εξάψει το ενδιαφέρον. Αν γίνει αυτό, θα ανυπομονείτε κάθε βράδυ για το βιβλίο που θα έχετε δίπλα στο κομοδίνο σας.

διαβασμα βιβλιων vintage
Αν θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να διαβάζει, διαλέξτε του κάποιο όμορφα εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο και δώστε του το, χωρίς να το πιέσετε. Αν σας βλέπει εσάς να διαβάζετε, κατά πάσα πιθανότητα να θελήσει να σας μιμηθεί. Όσο μάλιστα πιο νωρίς ηλικιακά του κάνετε αυτό το δώρο, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει βιβλιόφιλος και ως ενήλικας. Καλή ιδέα για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες που αγαπούν την τεχνολογία είναι τα ebook που μετατρέπουν τη διαδικασία της ανάγνωσης σε μια ψηφιακή δραστηριότητα που μοιάζει οικεία.