Μυθοι-για-τα-ταπητοκαθαριστηρια

4 μύθοι για τα ταπητοκαθαριστήρια που πρέπει να καταρριφθούν αμέσως για το καλό των χαλιών σας

Όπως για όλα τα πράγματα, έτσι και για τον καθαρισμό των χαλιών μας και τις επιχειρήσεις που τον αναλαμβάνουν, τα ταπητοκαθαριστήρια, κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι σχετικά με τις υπηρεσίες τους, τις τιμές τους και την αναγκαιότητά τους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι μύθοι, οι οποίοι σίγουρα δεν αφορούν παρά μόνο μια μικρή μειοψηφία των καθαριστηρίων, βλάπτουν ένα από τα πιο πολύτιμα και μακροβιότερα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας, τα χαλιά μας. Διότι τα χαλιά μας θέλουν ειδική φροντίδα, για να παραμένουν ζωντανά και αναλλοίωτα και να μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά. Ας καταρρίψουμε, λοιπόν, μαζί αυτούς τους μύθους, για να δώσουμε τη δυνατότητα στα αγαπημένα μας χαλιά να ζεσταίνουν τους χειμώνες μας για μια ζωή.

Τιμες-ταπητοκαθαριστηρια

Τα ταπητοκαθαριστήρια είναι ακριβά

Οι περισσότερες υπηρεσίες των ταπητοκαθαριστηρίων είναι πολύ φθηνές. Αν αναλογιστεί κανείς το χρόνο που θα αφιέρωνε, για να πλύνει το χαλί του, αλλά και το ρίσκο του να το έχει αποθηκευμένο σε μη κατάλληλους χώρους, σίγουρα θα συμφωνήσει ότι το χαμηλό χρηματικό ποσό της αμοιβής είναι αμελητέο συγκριτικά. Για ορισμένους τύπους χαλιών, όπως τα χειροποίητα και τα μεταξωτά, οι τιμές είναι λίγο πιο αυξημένες σε σχέση με τον συμβατικό καθαρισμό, επειδή απαιτούνται προηγμένα μηχανήματα και εξειδικευμένα καθαριστικά, για να μην καταστραφεί το χαλί. Ωστόσο, αν πάλι σκεφθεί κανείς ότι με κάθε πλύσιμο στο σπίτι το χειροποίητο χαλί χάνει και λίγη από την αξία του, τότε σίγουρα αξίζει τον κόπο ο καθαρισμός από επαγγελματίες.

Φύλαξη-χαλιων

Ο καθαρισμός χαλιών αφήνει κατάλοιπα απορρυπαντικών

Ένας λιγάκι ακατανόητος μύθος είναι ότι ο καθαρισμός χαλιών με τα καθαριστικά στα ταπητοκαθαριστήρια αφήνει κατάλοιπα, οπότε είναι προτιμότερο να τα πλένουμε μόνο με νερό ή τον ατμοκαθαριστή μας. Ο μύθος αυτός φανερώνει την άγνοια για τις μεθόδους στα ταπητοκαθαριστήρια, στα οποία χρησιμοποιούνται βιολογικά και βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά, τα οποία ξεπλένονται με άφθονο νερό και φυγοκέντρηση. Έτσι, από τη μία δεν μένει κανένα υπόλειμμα που μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη υγεία και από την άλλη επιτυγχάνεται καθαριότητα σε βάθος.

ταπητοκαθαριστηρια

Η φύλαξη χαλιών δεν είναι ασφαλής

 

Κάτι ακόμα που προβληματίζει πολλούς είναι το αν η φύλαξη των χαλιών τους κατά τους θερινούς μήνες σε ένα ταπητοκαθαριστήριο είναι ασφαλής. Μήπως υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής ή καταστροφής; Η απάντηση, λοιπόν, είναι ότι ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει. Αφενός τα χαλιά ασφαλίζονται για την περίπτωση τυχαίας καταστροφής και αφετέρου τα ταπητοκαθαριστήρια συνεργάζονται με εταιρείες security που προστατεύουν το χώρο 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, είναι πολύ περισσότερο ασφαλή τα χαλιά εκεί σε σχέση με την αποθήκη ή το πατάρι του σπιτιού σας.

ταπητοκαθαριστηρια-χειροποιητα-χαλια

Τα βαμβακερά χαλιά δεν χρειάζεται να ξεστρώνονται το καλοκαίρι

Τα μάλλινα χαλιά σίγουρα ξεστρώνονται γιατί δεν αντέχουμε ούτε να τα βλέπουμε, τι γίνεται όμως με τα βαμβακερά; Γιατί να πρέπει να τα ξεστρώνουμε το καλοκαίρι; Ο λόγος είναι επειδή είναι απαραίτητος ο βαθύς καθαρισμός τους. Ο επαγγελματικός καθαρισμός σε ταπητοκαθαριστήριο μία φορά το χρόνο είναι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθούν αποτελεσματικά τα ακάρεα, τα μικρόβια που θρέφονται από τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός μας και προκαλούν πλήθος αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων.

Similar Posts