στρωμα υπνου

Στρώματα αφρού: Τα 4 πλεονεκτήματά τους σε σύγκριση με τα παραδοσιακά στρώματα με ελατήρια

Για πολλά χρόνια, τα στρώματα ύπνου με ελατήρια ήταν συνώνυμο του αναπαυτικού ύπνου. Μετά τα σκληρά στρώματα με διάφορα υλικά, τα οποία δεν χαρακτηρίζονταν ακριβώς από ιδιαίτερη άνεση, τα στρώματα με ελατήρια έφεραν επανάσταση στον τρόπο που κοιμόμαστε και μας έδειξαν ότι η σωστή στάση του σώματος είναι ένα ζητούμενο, για το οποίο πρέπει να φροντίζουμε και τη νύχτα. Και ύστερα, ήρθαν τα στρώματα αφρού με πρωτοποριακά υλικά, τα οποία προσαρμόζονται στο σχήμα της σιλουέτας και αγκαλιάζουν τις καμπύλες, ώστε να μη δεχόμαστε καμία πίεση όταν κοιμόμαστε.

Όσοι έχουν συνηθίσει τα στρώματα με ελατήρια, θα συνεχίσουν να κάνουν την κλασική επιλογή, όμως τα στρώματα αφρού έχουν έρθει, για να μείνουν, και κερδίζουν συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Τι παραπάνω προσφέρουν, όμως, σε σχέση με τα παραδοσιακά στρώματα ύπνου και γιατί να τα επιλέξουμε, οι ειδικοί της Delta Strom μας καθοδηγούν.

Προσαρμόζονται στο σώμα

στρωματα αφρου προσαρμοζονται στο σωμα

Η αλήθεια είναι ότι τα στρώματα με ελατήρια είναι άνετα, όμως η άνεσή τους δεν συγκρίνεται με τα στρώματα αφρού. Στα παραδοσιακά στρώματα, το σώμα προσαρμόζεται στο στρώμα. Αντίθετα, στα στρώματα αφρού, το στρώμα προσαρμόζεται στο σώμα, καθώς τα αφρώδη υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως το viscoelastic, θυμάται το σχήμα της σιλουέτας και έτσι αμέσως, από το πρώτο δευτερόλεπτο που θα πέσουμε στο κρεβάτι, αισθανόμαστε ότι το στρώμα έχει κυριολεκτικά φτιαχτεί για εμάς.

Δεν υπάρχει αντίσταση

στρωματα αφρου

Ο μηχανισμός, με τον οποίο λειτουργούν τα στρώματα με ελατήρια, είναι η αντίσταση. Δηλαδή το σώμα στηρίζεται, επειδή τα ελατήρια ασκούν ελαφρά πίεση στις καμπύλες. Αυτό είναι εν μέρει καλό, καθώς όντως άνθρωποι με αυξημένο σωματικό βάρος και ορθοπεδικά προβλήματα χρειάζονται αυτού του είδους την αντίσταση, για να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα. Από την άλλη, η αντίσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στις αρθρώσεις, ειδικά για όσους κοιμούνται μπρούμυτα ή δεν έχουν ανάγκη τέτοιο επίπεδο σκληρότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα στρώματα αφρού προτείνονται σε όσους έχουν μέτριο σωματικό βάρος και δεν έχουν ορθοπεδικά προβλήματα.

Προσφέρουν καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

στρωμα υπνου

Τα στρώματα αφρού ασκούν περίπου 80% λιγότερη πίεση στο σώμα σε σχέση με τα στρώματα με ελατήρια. Αυτό σημαίνει ότι βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, η οποία στα στρώματα με ελατήρια παρουσιάζεται μειωμένη στα σημεία όπου ασκείται παραπάνω αντίσταση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στους ανθρώπους που έχουν κυκλοφορικά προβλήματα.

Είναι πιο δροσερά

δροσερα στρωματα αφρου

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα των στρωμάτων με memory foam και άλλα αφρώδη υλικά είναι ότι είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, καθώς προσφέρουν το μέγιστο επίπεδο δροσιάς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αφρώδη υλικά είναι ειδικά, ώστε να μη ζεσταίνονται και να αντανακλούν τη ζέστη του σώματος. Ταυτόχρονα, ένα στρώμα memory foam έχει την τάση να οριοθετεί το σώμα, να του αφήνει χώρο γύρω του, για να μη ζεσταίνεται, και να πετυχαίνει καλύτερο αερισμό χάρη στην υψηλή ευαισθησία στη θερμοκρασία κάθε ανθρώπου.